Nyt on itkut itketty ja aika tarttua toimeen, koska jatkuva valittaminen ei tuota tulosta eika se yleensa kai oo mun tapastakaan. Ja niin tein. Eilen oli ekat futisreenit ja voi jehna, miten jannaa se olikaan piiiitkan tauon jalkeen. Kirmasin kentalla ku... en tiia mika. Kuitenki, nii paljon kun inhoonkin uusia tilanteita ja uusiin joukkueisiin menemista nii paatin silti teha sen, koska tiesin etta se tulee olemaan sen hetkellisen ahistuksen arvosta. Ja jos vartissa oli tuska unohtunu. Hurraa!! No reenithan oli ihan oikeet reenit, eika vaan pelaamista, mika oli ihan hyva juttu. Jengia oli nuorta ja vahan vanhempaa, mut ei ny kovin vanhaa kuitenkaan. Ehka sinne reiluun kolmikymppiseen asti. mun ikasia ehka suurin osa. Ja sitte porukkaa oli monesta maasta, tosin kaikki asu ausseissa vakituiseen, mutta ehka vaan puolet oli syntyjaan taalta. Hyvin kaikki otti vastaan, ja sita osasinki oottaa, koska semmosta taalla on. Kaikki tuli jutteleen ja oli kivoja, toisin ku monissa suomalaisissa jengeissa. Valmentaja oli vaha innokas vanha mies ja kakkosvalmentaja oli just ku simonen, nayttikin samalta. Tuli ihan koovee-ajat mieleen. :) Tehtiin vetoharjotuksia ja kokeilin etta vielako sita osaa vasurilla vetaa. no lahti ihan unelmaveto, vaa valmentaja tuli kysyyn et kumpijalkanen oot. Sanoin et oikee nii se naytti et miten voin kaantaa oikeelle jalalle kyseisessa tilanteessa. Katoin hetken monttu auki ja olin vaa et halusin kokeilla vielako se vasuri toimii. Sit se oli et no pitkan tauon jalkeen kannattaa lahtee perusjutuista. Meinasin sanoo, et eksaa nahny sita vetoa, sehan oli ihan taydellinen. Aiemmin ku reenasin nii oli pakko kayttaa sita jalkaa mille puolelle nyt sattu tulemaan, eika saanu kaantaa paremmalle. Ja nyt tultiin neuvoon kuinka kaantaa. Outoa, mutta joukkuekaverit kerto, et se on vaha outo se valmentaja. Nii ja joukkueessa oli sairaanhoitaja joka ty;skentelee isoimman sairaalan ensiavussa ja ensihoitaja ja ne oli innoissaan et sai lisaa alan ihmisia nii voijaa sit jakaa caseja keskenaan, koska kuulemma muut ei ymmarra kui jannia avomurtumat tms onkaan.

No reenien jalkeen mentii sitte pubiin. Sepa oli mukava yllatys. Syotiin ja kaljat juotiin ja kaikki kohteli mua niiku oisin aina ollu joukkueessa. Heti tuntu et tykkaan tasta jengista ja ne sano et ne on kaikki kavereita keskenaan ja niilla on parit joukkueen kemut tulossa. Kaikki taa on just sita mita oon kaivannu, eli nyt oon aivan onnesta soikeen. Saa reenata ja pelata, eika joukkuekaan ollu ihan huonotasonen, tulii vahan liikuntaa mullekin ja sit tarkein nii kavereita ja sosiaalista elamaa. joudun vaa joka kerta pyoralla menee reeneihin ku julkisia menee sinne huonosti ja matkaa on 9km suuntaansa. Tanaa on sitte oli joka ikinen lihas, nekin, joita en tienny olevan olemassa, melkosen kipee ja kavelykin tuottaa ongelmia, vaa silti ootan innolla huomisia reeneja. Reenit on siis kahesti viikossa ja pelit joka sunnuntai. Jei!!

No sitte, kielitesti kertaalleen kokeiltu ja vituikshan se sitte meni. Mutta en jaksanu yhtaan lannistua siita, koska lupasin itelleni opiskeluvapaat kaks viikkoo testin jalkeen. Kuuntelu, mika mulle on helpoin, oli ekana ja olin ihan kusi sukassa ja pari kertaa ajatus karkas ja senhan tietaa miten siina sitte kay. Luetussa tuli kauhee kiire. Puhuminen meni kohtalaisesti, vaa mites naa kysymykset: Onko shakki yhta suosittua suomessa ku venajalla? Mita rakennuksia ulkomaalaiset haluaa suomesssa naha? Lannistaako nyky-yhteiskunta pelien (ei urheilu) pelaamista? jaaha, enpa nyt ihan akkiseltaa osaa vastata ees suomeks. noo, mutta ens kerralla sit paremmalla menestyksella. Tulokset tulee parin viikon paasta vaan en kylla hirveita oota.

Ja testin jalkeen menin kaverin grillibileisiin ja siellapa olikin hauskaa. Muutama ennestaan tuttu sia oli ja paaosin ausseja ja ne vasta hauskoja olikin. Grillatut evaat oli hyvia ja muutenki oli kiva tuulettua sen testin jalkeen. Baariin ei kuitenkaan lahetty, kiltisti menin kotiin nukkuun. Kylla, luit oikein. Sovittiin parin kaverin kans et pitaa naha useemminki ja ens viikolla mennaan sitte lounaalle. Jannaa, en ookaan hetkeen kayny lounaalla, tulee ihan bisnesmies olo. Eli lisaa aktiviteettia luvassa.

Nyt on syksy tullu ja kelit on ihan saatanallisen kylmat. alle kymmenen asteen laskee oisin ja aamulla ku heraa nii ripset on huurussa. Melkein. Taalla kun ei tunneta pattereita ja tuplalaseja ikkunoissa. Valilla joutuu menee ulos lammitteleen. Ei parana tormailla seiniin ku saattaa tipahtaa joku jainen raaja irti kehosta.

Sitten, koska mulle taa syksy on vahan erikoista aikaa henkisesti, nii elan taalla ihan niiku kohta ois joulu. Ilma alkaa viileneen ja paivat lyheneen, sehan tietaa joulua. Oon alkanu tuleen tanne keskustaan iltasin ja kuljeskeleen ilman maaranpaata, koska tykkaan ku on pimeeta ja silti paikoissa nakyy valoja. siks tykkaan sairaaloistakin. Ku on pimeeta ja hiljasta ja sit nakee sairaalan jonka ikkunoista palaa valo nii tietaa, etta joku muukin on hereilla ja se tuo outoa turvallisuutta.

Nii ja ekaa kertaa koin rasistista kohtelua taalla yks paiva. Olin tramissa menossa kotiin ja joku deeku oli samassa tramissa vaik kui kauan. Sit vahan ennen mun kotipysakkia se tuli mun lua ja alko huutaan et taa on meijan pysakki, ny pitaa jaada. Sanoin etten maa oo jaamassa. Sit se jatko ja jatko ja jossai vaiheessa tajus etten oo aussi. alko huutaan et mika vitun saksalainen saa oot ja jotai kui mun ei pitas olla taalla. Koitin vaa olla hiljaa ja sanoo, etten oo jaamassa siina. No seuraavaks se alko huutaan et saa oot joku vitun lesbo ja sen keksittyaan se oikein innostu ja jatko huutamista nii pitkaan, etta yks kanssamatkustaja, fiksu ja hyvakuntonen mies tuli sanomaan sille et ny riitti ja kaski sen lahtee menee. No deeku otti ja jai pois tramista. Viela pihaltaki huuteli kui kaikki lepakot pitas tappaa. Noh, kerta se on ensimmainenki ja noita hullujahan on joka maassa.

Eli taalla kaikki hyvin siis. Toita ei ny vialakaan oo. Maanantaina kavin yhen vuoron tekeen ja totesin ettei tua vammaistyo oo kylla mua varten. Mutta eikohan tassa jotai ilmesty. Koti-ikavakin on alkanu helpottaa ja muutenki elama hymyilee. Lauantaina meen kattoon yhta kamppaa josko siita tulis mun uus koti. Se on iso talo, jossa asuu vissii 4 tai 5 tyyppia plus uus asukas. Vahan kommuunihenkinen, mika sopis mulle, saipahan lisaa tuttavuuksia. Yks tuttu etti kamppista ja sen kamppa ois ollu tosi kiva, vaa silla oli kissa ja enhan maa pysty asuun kissan kanssa. Heti tuli allergiaoireita, damn. Mutta eikohan tassa jotai loydy. Tavote nyt vaan ois sellanen et asuisin sit vahan pidempaan siella. Pakko ostaa lisaa vaatteitaki ku on nii kylma, enka halua reenata mun parhaissa vaatteissa ja mita enemman kamaa nii sita vahemman tekee mieli muuttaa. Etta toivotaan et joku kiva paikka loytyis. Ja hurraa, ens joukkuekekkereissa lauletaa singstaria. Suuria toiveita elattelen myos guitar herosta mika on enemman mun aluetta. mutta saa naha.

Tassa kaikki talla eraa, olkaa ihimisiksi siella suomessa. Ja lahettakaa mulle niita siippareitten siipia, ettei tarvi tulla sen takia ennen aikojaan kottiin.