Mikäköhän siinä on että jos joku sanoo et ei kannata nii silti on pakko kokeilla... Ja tällä kertaa puhun hostellivalinnasta. Mulle sanottiin, että toi mun seuraava hostelli on huono ja se oli saanu arvioinniks alle 60% ku yleensä käyn hostelleissa joissa arvostelu on 80% luokkaa. Sata on siis täydellinen. No koska se oli halvempi nii päätin vaihtaa sinne ja tsekata paikan. +35 astetta lämmintä, yli 20 kiloo kantamuksia ja matkaa ehkä 1,5km kaupungin vilkkainta kävelykatua. Voin kertoo, että matka tuntu todella pitkältä. Oli ruokakassia, reppua ja rinkkaa. Onnellisesti perillä, ajattelin lopulta. Menin respaan ja hoidin hommat. Ne kysy kui pitkäks aikaa oot buukannu hostelli ja sanoin 14 yötä. Kysyvät maksanko kaiken kerralla ja olin et joo, niiku aina. Sit se sano et jos et haluakkaan olla koko aikaa nii me ei sitte makseta rahoja takasi. Tässä vaiheessa mun epäilykset heräs, koska ei tollasta yleensä kysytä, ellei paikka oo aivan kamala. No sanoin, et otetaan ny sitte viikko kerrallaan. Kerranki fiksu päätös. Menin huoneeseen nii voi hyvä jumala!! 4 kerrossänkyä ehkä alle kymmenen neliön sisällä. Kaikkien kamat pitkin lattioita, nii ettei tienny mihin astua. Eikä tyhjää petiä. No joku jostai tuli sit vaihtaan lakanat, hurraa. Ajattelin purkaa kamojani vähän, vaa ei ollu tilaa, ei mitään saumaa viikata vaatteita nätisti pinoon. En oo suomessa mikää supersiisti, mutta ehkä keskiverto. En halua tavaroitten lojuvan lattioilla. Varsinki ku joka en tavara ja vaate, joka mulla on mukana on käyny monen seulan läpi, että pääsivät tänne reissulle mun 16 kilon omaisuuteen. Joten ne on mulle rakkaita ja haluan pitää niistä huolen. En todellakaan halua heitellä niitä lattialle tallottavaks tai potkittavaks sängyn alle. No sitte menin suihkuun joka oli yllättävän on ja lämmintä vettäkin tuli. Sit menin tsekkaan keittiön joka oli todella epäilyttävä ja pienehkö. Voi olla että menee ulkona syömiseks ja pikaruokien laitoks tää viikko. No seuraavana menin takas respaan ku ne otti multa liikaa hintaa. En jaksanu alkaa vääntää asiasta sillon ekalla kerralla, koska paperit missä todellinen hinta luki oli mun rinkassa ja sen kaivamiseen ois menny ikuisuus. Aiemmin ku varasin hostellin nii maksoin 10% hinnasta ja se oli jonku 23€. Loppu hinnaks kahelle viikolle jäi $239. Ja ku sovittiin et maksan vaan viikon nii ne velotti $134. Vaikka oonki lyhyen matikan lukenu nii tämä ei käyny mun järkeen, joten menin valittaan. Ja pitkän pohdinnan jälkeen ne anto mulle $28 takas. Ne ei ilmeisesti ollu lukenu ees sitä lyhyttä matikkaa, mut en valittanu, hiljakseen vaan kiitin ja lähin meneen. Joten lopulta maksoin viikosta $106 plus 10% kahesta viikosta. Oli miten meni, hostelli on halpa, vaan kerranki mielummin maksan enemmän ja elän ku ihmiset enkä niiku siat. Tämähän tarkottaa siis sitä, että viikon päästä lähen jatkaa matkaani.

Ja jeesus sentään, ku menin tekeen ruokaa. En ees välitä kertoo yksityiskohtia, mutta en tosiaan laita ruokaa tuolla. Taisin jo aiemmin kirjottaa et taitaa mennä ulkonasyömiseks ja todellakin oon nyt sitä mieltä. Ton ,ikasempaa keittiötä en oo nähny, kaikki perseellään, ei ees astianpesuainetta. Ja silti käsketään pesemään astiat. Voi elämä. Ja siinä ku väkisin tungin pasta-jauhelisamössöö suuhuni nii sinne luolaan jota myös joku saattaa erehdyksissään keittiöksi kutsua, nii joku hanu käveli sisään ja alko kokkaamaan nuudeleita. En tiiä kenen kassista ne otti vai asuuko peräti tuolla, mutta ihan sama. Jumalille kiitos, että oon tuolla vaan tän viikon. Jos yö tuolla maksaa $23 ja edellisessä $28 nii kyllä ton vitosen säästää jo monessa asiassa. Esim aiemmassa oli se aamupala. Oli kaikkee aktiviteettia, oli ihmisiä ja kaikkee. En osannukaan arvostaa sitä, ennen ku näin tän jälkimmäisen hostellin. No onneks siellä aiemmassa hostellissa hengailee enemmänki vanhoja asukkaita ja baari on auki kaikille, nii sinne vaan jos tylsää tullee. Saattaa siä olla viä kavereitaki ja lorey tulee muutamaks yöks taas tänne ja majottuu siä ekassa hostellissa. Eikä tarvi olla asukas jos haluaa osallistua ilmasiin aktiviteetteihin. Että jos nyt sitte näy nukkumassa ja suihkussa tuolla viikon ajan nii sitte saa matka luvan jatkua.

Olin suunnitellu lähteväni kahen viikon päästä airlie beachille vapaaehtoistyöhön, mutta nyt voinki lähtee jo viikkoo aiemmin brisbaneen tai johki sinne päin, hengailla siä viikon ja sit mennä sinne airlie beachille. Siellä on siis pari jannua ostanu jonku ison tilan tai alueen rakennuksineen ja kunnostavat siitä hostellia. Hommaa on paljon ja parin-kolmen tunnin työllä päivässä saa ilmasen asumisen. Siellä on paljon apulaisia ja ne järjestää bileet ainaki kerran viikossa ja muutenki elävät rentoo elämää, grillailevat ja soittelevat kitaraa. Luin arviointeja paikasta ja kaikki sanovat, että paras paikka missä ovat helpereinä olleet. Aiemmin kyselin jo alustavasti oisko paikkaa ja he sanovat, että mielellään ottaa mut sinne, ja eilen laitoin viä viestiä päivämääristä yms ja nyt oottelen vastausta. Mutta nyt sit vaa pitää alkaa suunnitteleen seuraavaa etappia kohti pohjoista.

Gumtree on sivusto jossa myydään, ostetaan, vuokrataan, vaihdetaan ja etsitään ihan mitä vaan. Siellä on töitä, on autoja, asuntoja... Ihan mitä vaan. Mulle on tullu ny tutuimmaks rideshare and travelpartner-osio. Mihkä tahansa haluaa mennä, nii kimppakyyti löytyy. Myös road tripeille, tai vaikka parin päivän reissulle great ovean roadille. Nii sinne ny vaa ja ekana ehkä ettimään matkaseuraa sydneyyn. Ja siitä voi sitte jatkaa ylös. Ja ennen tätä haluasin käyä sen great ocean road- reissun, mutta ny ku tilanne muuttu nii voi olla ettei oo aikaa.

No nii, nyt laittelin vähä vietejä menemään, josko sais kyytiä sydneyyn. Tai brisbaneen. Sinne vaa kestää melki viikon ajaa, mutta mikäs kiire mulla on valmiissa maailmassa.