Hurraa! Tänään on ollu paras päivä tähän mennessä. Ensinnäkin, nukuin koko yön, eli 02-12 ilman tuntien hereilläoloa. Sitten lähin liikkeelle ja hyppäsin city circle tramiin, joka on ilmanen ja siellä tulee koko ajan nauha, jossa kerrotaan missä on mitäki. Myös paikalliset käyttää sitä liikkumiseen. Sää on myös huikee, 27 astetta ja aurinkoo. Tosin poltin eilen käteni katolla, joten koitin pysyä varjossa. Hauska juttu tämän käsien ja myös jalkojen palaminen, kun ajattelin, että meen katolle ja luen kirjani loppuun, ei sitä oo ku joku 50 sivua. Ei siinä kauaa mee enkä ehi palaa. No joo, yliarvioin lukutaitoni ja menihän siinä 1,5 tuntia. Tosin en lukenu ihan koko aikaa, ku piti ihmetellä muita ihmisiä. Ja puolustukseks myös, kirja oli englanniksi, mutta sen nyt ei pitäis nii paljoo vaikuttaa. No mutta, nyt omistan ravun väriset kädet ja osittain jalatkin. No anyway, spora-ajelu sopi siis hyvin. Näin paikkoja, joihin aion mennä, kunhan uskallan taas liikkua auringossa. Kun olin ajeluni tehny nii kuljeskelin pitkin poikin ja yhtäkkiä näin samanlaiset aurinkolasit ku mulla oli ja jotka meni rikki toissailtana. Tästä innoissaan menin ja ostin kahet heti kerralla (mulle ei siis käy minkäänlaiset aurinkolasit, joten sellasten löytäminen on oikee onnenpotku), kun siinä luki, et kahet 25$. En siis voi ostaa mitää kunnon laseja, ku hajotan ne aina noin viikossa. Olin siis niin tohkeissaan tästä löydöstä, etten yhtään vertaillu hintoja tapani mukaan ja tietysti seuraavassa liikkeessä oli samanlaisia hintaan 5$. Eli nyt meni yöunet ja muutama lisälyöntikin tais tulle. Mutta oli tässä hyvätki puolensa, kun myyjä kerto mulle kuinka hyvin aloe vera auttaa palaaneeseen ihoon, joten seuraavaks menin ja ostin aloe veraa. Nyt ei kuumota enää nii kamalasti. Lopulta äsken tulin hostellille ja sain ekan kaverin, hurraa!! Se on belgiasta ja me mennään illalla leffaan. Ja oon ihan innoissaan.

No pari päivää sitte kokeilen, mitenkä se bisse täällä nousee päähän ja nousihan se. Mentiin kahen suomalaisen tytön kans pubiin ja hauskaa oli. Siellä ne lasitki meni rikki. Queenin bohemian rhapsody ku alko soimaan nii sytyin ihan hulluna ja nii sytty semmonen mieskin viereisessä pöydässä. Juteltiin sitte senki kans kaikkee. Eli kannattaa käyä kuppiloissa aika ajoin, mutta facebookin vois jättää sillo rauhaan.

Ja niin, eilen rohkaistuin ja ajattelin, että pitää ny vähä keksiä jotai suunnitelmaa. No liityin jäseneks helpx-sivustolle, joka on vapaaehtoistyönhakua varten. Tein profiilin ja mitämitä, aamulla mulle oli tullu pyyntöjä ympäri ausseja. Hiukan olin yllättyny. Olis pääsyä farmeille tai hostelliin. No nyt vaan pitää seurailla ja kirjotella niille hosteille ja kattoo missä ois mukavinta.

Eli niin vaan se alkaa elämä täällä sujumaan. Sim-korttiki toimii ja huomenna pitäs tulla pankkikorttiki postissa. Pyykkiä pitäs pestä ja se on sitte seuraava jännittävä missio. Suunnittelin sitä tälle iltaa, mutta jos joku pyytää mua leffaan, nii ehkä jätän sen pyykin pesun huomiselle, ei täällä liiaks oo ihmisiin tutustunu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ja koska en saanu eilen julkastua tota tekstiä, niin kerron tähän perään uusimmat juorut. Eli ei me koskaan menty leffaan vaan eka maisteltiin viiniä ja juustoja hostellilla (eli kumottiin nii paljon viiniä ku sitä vaan sai) ja tutustutiin ihmisiin. Lopulta meitä lähti 4 tyyppiä pubikierrokselle. Ja tehtiin jo suuria suunnitelmia jatkoon. Kellään ei ollu ennestään sen kummempia suunitelmia ku mullakaan ja kaikki muutkin oli vielä työtä vailla ja vasta maahan saapuneita. Noo, nyt sitte katotaan et mitä keksitään. kaytiin myos naapurihostellin baarissa, jossa oli karaokea. aivan taivaallisen hyvin yks jannu laulo elton johnin your songin. siella oli hyva meno, mutta ei taalla kuulemma tiistaisin kamalasti oo menoa. vaan kylla clubeilla porukkaa oli, mutta mitaan hyvaa kunnon brittipubia me ei loydetty. ne on kuulemma elossa vasta viikonloppusin.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uus päivä, uudet kujeet. Päivähän alko huonosti, ku joku perkele oli pölliny mun toisen kuivamuonakassin. Myslipaketin löysin viereiseltä hyllyltä, mutta täsy leipäpussi ja jokunen säilykepurkki oli hävinny. No nyt pääsee taas ostoksille, jee!
Tää on kyllä ihan perseestä, kun hostellin netti ei tosiaan toimi tällä tabilla ja vähän huonosti noi muutkin free wifit toimii. Ja sitten ku ne toimii, nii vuodatuksen sivut ei toimi. Koitan kovasti päästä päivittään tätä, mut näköjään se ei oo helppoo. Kuviakin ois, mut niitäkin on jotenki kummallisen hankala ladata. Ja lopulta ne tulee peräkkäin loppuun, vaa mitäs sen väliä.
Ja hei, mikä parasta, kaikki luut on toistaseks ehjiä. Vähän flunssaa  vissiin kehittää, vaa se nyt tulee pakosta ku kaikkialla ilmastoinnit on nii kovalla.

onnistuin asken peseen pyykkia, hurraa. seuraavaks jannitan osaanko via laittaa ne kuivausrumpuun. ja enaa ei toimi netti hostellilla edes puhelimessa, nice. mutta onneks taalla on naita normikoneita, vaan ei huvittas maksaa ylimaarasta kun on tabletti ja puhelin. no ei auta. teksti liene katkonaista, koska oon kirjottanu sita kolme paivaa. koittakaa kestaa.

tanaan pyorittiin loreyn kanssa kylilla koko paiva. oli ihan huippua. se vaan asuu tuolla kaukana, mutta sunnuntaina se tulee tanne muutamaks paivaks ja me mennaan kattoon futista tai krikettia tai jotain. ja sitte mennaan st kildan rannoille. ja suunniteltiin jo kaikkee kivaa. kavin tanaa ekaa kertaa ulkona syomassa, kiinalaisessa, koska niita taalla riittaa. ruokaa oli jaatava maara ja makso vaan 9 dollaria. eli kai taalla raskis useemminkin ulkona syoda. mutta mika oli jannaa nii jouduin syomaan ekaa kertaa puikoilla ja voin kertoo, ettei ollu helppoo. vaan ei ollu haarukoita. lorey opetti ja kylla se sitt lopulta alko onnistumaan. se kun on ollu taalla kauemmin nii se osas nayttaa hienoja paikkoja. lisaks se naytti sellasen halvan sekatavaratalon, mista loyty ihan kaikkee ja halvalla. vaahan niiku marketti suomessa, mutta ilman ruokaa. taijan menna sinne huomenna pyoriin ja ostelen puuttuvia tavaroita. pyorittiin myos south bankissa kauan ja sielta sai kylla ihan mahtavia kuvia ja nakymat oli hienot. harmi kun en nyt talta koneelta voi laittaa niita kuvia nakyviin.

no nyt toivotaan vaan, etta saan pian noi netit toimiin noissa laitteissa, en ymmarra mika niissa on ku ne loytaa verkon mutta ei aina onnistu liittymaan siihen. enka tosiaan oo mikaan nero noissa asioissa. ja hei, sain tanaan mun paikallisen pankkikortin, vaa mun rahat on jossain teilla tietamattomilla viela, koska ne ei oo suomen eika australian tileilla. no ehka ne loytaa perille, toivottavasti. ei muuta ku cheers, koittakaa jaksaa siella suomen ankeissa saissa..