Okei. Aikaa on taasen tovi vierahtany. Eka vuodatus uudistui ja hukkas mun blogin ja sitte lahin balille.

Alotetaan alusta. Eli viiminen viikko ennen ku lahin balille meni lopulta mukavasti. Loysin kampan middle parkista, ihan rannalta. Mut otti asumaan david, joka on aussi valokuvaaja. Se oli huippu. Autoin sita maalaamaan sen studiota, kaytiin yhessa ikeassa, ostettiin poyta ja kasattiinki se yhessa. Se tutustutti mua ihmisiin ja vei jaataviin kotibileisiin. Oli livebandi ja ilmasta kaljaa, ja poliisitki tuli kaymaan. Kaytiin yhessa valokuvaamassa melbournea auringonlaskun aikaan. Se heitti mut via kentallekin.

Sitte alko matka. Lento balille lahti siis perthista, joten mun piti eka lentaa sinne. En voinu menna aiemmin ku piti just ennen lahtoo kaya sairaalassa jalkikontrollissa. No koska mun lento lahti 6am nii piti menna yoks kentalle, ku muute ois pitany ajella taksilla. 7 tuntia oottelua, 4 tunnin lento, perthissa 5h oottelua ja toinen 4 tunnin lento ja vihdoin perilla. Tulin hostellille joka osottautu pieneks, vaan 5 huonetta. Uima-allas, josta pysty kattoon telkkaria, jossa oli satoja leffoja. Heti oli hyva fiilis eika suotta. Meijan huoneen porukka tuli heti toimeen keskenaan. Istuttiin altaalla, illat kaljalla tai syomassa. Mun huoneessa oli saksalainen, aussi, kanukkeja. Saksalaisen kans vuokrattiin skootterit ja ajeltii tanah lotiin. 30 km ja 4h. Ihme etta oon hengissa viela. Liikenne taalla poikkeaa hieman suomalaisesta, kun saantoja ei vissii oo ollenkaan. Hauskaa oli silti.

5 paivaa meni hujauksessa. Kanukki lahti saarelle, aussi seuras seuraavana paivana ja me saksalaisen kans seuraavana. Saari oli nuse lembongan, joka osottautu oikeeks paratiisiks. 3 kanukkia seuras meita ja taas oli jengi kasassa. Kaytiin snorklaan siella, asuttiin bungalowissa. Vuokrattiin porukalla skootterit, autoja saarella ei ees ollu, ja ajettiin viela pienemmalle saarelle, jossa likat hyppas kalliolta 13 metrista mereen. Mulla puhkes rengas matkallaja ihme ois ollu jos niilla teilla ei keltaa ois puhjennu. Maisemat oli sitte viimisen paalle upeet siella, eteenki auringonlaskut.

Kolmen yon jalkeen jatkettiin matkaa gili airille. Talla pikkusaarella ei ollu ees skoottereita, joten turvauduttiin hevoskyytiin. 4 ihmista, 4 rinkkaa ja kuski. Oli sjtte sellanen kyyti etta voi jeesus. Asvalttia ei ollu, hiekkateita vaan. Likat sano et vahemman pelotti hypata kalliolta ku olla konin kyyissa. Saarella kaytiin taas snorklaan, kierrettiin muutkin gili saaret. Bungaloweissa asuttiin ja nautittiin elosta ja maisemista, tutustuttiin ihmisiin ja perseiltiin.

Kolme yota siellakin ja matka jatku takas balille, talla kertaa ubudiin. Hieno paikka, vaikkakin majotus oli perseesta. Koskaa ei tienny mita tuli vastaan ku vessaan meni, lisko vai nyrkin kokonen elukka. Siella juotiin mojitoja kilpaa ja syotiin hyvin. Sitten koitti aussin toiseks viiminen paiva, jollon se puhu kanukin mukaansa ausseihin viikoks. Sen piti olla balilla 27.2 asti, mutta ex tempore varaski lennot brisbaneen ja takas. Hienoo spontaniutta. Me jaatiin via saksalaisen kans yheks yoks sinne, kaytiin monkey forestissa tapaamassa apinoita. Ne hyokkas paalle ja repi saksalaisen muovipussin ja varasti mentokset. Hetkee myohemmin kuvasin apinoita ite touhussa ja tajusin, et nekin haluaa raikkaan hengityksen ennen aktia.

No tanaa sit saavuin sanuriin takas hostelliin josta lahettiin. 9 huikeeta paivaa tuli vietettya parhaassa seurassa. Pari yota taalla ja sit perthiin.

Poimintoja reissulta:

Eka koti-ikava kolmeen kuukauteen. Ikava tosin kohdistu melbourneen, ei suomeen. Oon ihan kypsa kylmiin suihkuihin tai lampimiin, mutta merivesi suihkuihin, tinkaamiseen, mielisteleviin paikallisiin, ravintolassa syomiseen, "taxi"-huutoihin, kosteeseen helteeseen... haluan normaalin elaman, opiskella, urheilla, nukkua rauhassa elukoilta, normiruokaa, toita, loytaa kampan yms.

Parhaat vitsit tulee huonosta kielitaidosta. Saksalaisen englanti oli vahan heikko, tosin ei huono siltikaan. Tytto oli kilteista kiltein aitin tytto. Kaytiin sen kans hieronnassa ja altaalla totesin et allottaa olla ihan oljynen hieronnan jalkeen. Tama siihen vastasi, et i like to be oily. Lauseen oli tarkotus jatkua, mutta me revettiin jo ennen ku sanoja loyty. Kysyttiin, tykkaatko myos nahkasta ja piiskaamisesta. No tasta tuli nimi kinky German, joka jai elamaan loppureissuks. Kylla ihmiset vahan naureskeli ku huudeltiin kinky germania kylilla. Kyseisen likan rinkka paino vissii 30kg ja reppu 10 ja siita roikku makuupussia ja termaria yms. Taa halus ostaa myos ihan jokasen kasikorun ja huivin mita naki ja rakasti tinkaamista. Pysahty joka paikkaan ja siks sita piti huudella aina valilla ku koiraa. Likka on ollu reissussa 3 viikkoo ja aikoo olla vuoden. Tulee ausseihin 5 kk paasta ja naurettiinki et minkahan kokonen rinkka silla sitte on. Kutsuttiin hanta myos kinky maryksi, ei virgin maryksi, ku rinkka oli ku mary poppinssin kasilaukku, kaikki tarvittava loyty sielta. Kinky G:n top 5:

1.can u remember me... kun tarkotus oli sanoo voitteko muistuttaa. Joo, me muistetaan sua.

2. I like to be oily

3. I'd like to make a picture. Monet saksalaiset sanoo saman, mutta me koitettiin joka kerta korjata ja taa tytto sitte otti kuvia. Mutta tuloksetta, joka kolmas kerta se tuli ehka oikein.

4. Handy, mobile phone, cellural phone... please, say just cell. Ja i have to phone my mum.

5. Wifi. Kuinka monella tavalla taman sanan voikaan sanoa.

Mie tarkottaa taalla nuudeleita. Lausutaan niiku me englanniks. Paikallinen ukko selitti, kuinka everybody loves mie, do u like mie. Well, i think you're pretty nice. Sillo se kerto, etta mie on nuudeli. No ny tiian senkin.

Nusa lembonganilla ku herasin yks aamu nii kropassa oli melkinjoku 200 elukan puremaa. Ei selvinny oliko bedbugseja, mutta tuskin, normi hyttysen pistoja tais olla. Koomista sinansa ettei huonekaverilla ollu ensimmaistakaan ja nukuttiin kuitenki samassa sangyssa.

Tanaan tulin siis takas sanuriin, ekaa kertaa kahteen viikkoon oon ilman kavereita. Ei huvita oikei ees tutustua kehenkaan, ku ootan vaa kotiinpaasya. Tai ees ausseihin, lomahan jatkuu via perthissa muutaman paivan.

Olihan talla reissulla varjopuolensakin. Varasin matkan kun ajattelin et naan suomalaisia kavereita taalla. Into piukassa ootin nakemista. No ilmeisesti tunnelma ei ollu molemminpuolinen, ku ei sit koskaan nahty. Ajattelin, et ois voitu kaya vaik syomassa tai kaljalla joku ilta, mutta he olivat ilmeisen kiireisia. Olin valmis menee niitte luo mihin vaan ja lahteen saarilta, vaa ei kuulunu kutsua. Tanaa sitte oli suunnitelmissa naha, mutta ei. Tama tunne mulle tuli jo ekasta viestista vaa silti halusin uskoo etta neki haluis naha. Nakojaan erehyin taas luulemaan liikoja ja pitamaan niita kavereina. Pettymysnoli suuri ku ei nahtykaan ja kerto paljon siita kui paljo ne halus mua naha.

Mutta suotta sita synkisteleen, kavereita menee ja tulee, jos pariin pettyy nii sain monta uutta. Aivan huikee loma oli, en tiia onko parempaa ollu. Meilla oli niin hauskaa keskenaan, etta luulen etta talla porukalla viela tavataan. Upeita maisemia ja kokemuksia. Ja yksin ei ois tullu yhta paljon reissattua. Tana aamuna talta hostellilta oli lahteny 6 tyyppia yhessa matkaan, olivat taalla tutustuneet. Eli mainio kohtauspaikka.

Paluu arkeen tulee pian eteen, pakko loytaa toita ja kamppakin ois kiva. Toki joku lukijoista vois lahettaa mulle rahaa, lupaan muistaa sita onnekasta iltarukouksessa, jos joskus alan sellasia lukeen. Pari viikkoo ja mulle tulee taas vuosi lisaa mittariin, vaa silti oon nuori ku munankuori. Ainaki mieleltani. Nyt taijan oljyta itteni ja liukua paivalliselle. Cheers!