G'day! Täällä on taas viikko vierähtäny, kenties kaksikin sitte edellisen kirjotuksen. Mitään hämmentävää ei tosin oo tapahtunu. Ilmat on ollu lämpimiä, melki pariakymmentä. Aurinko paistaa ja elämä hymyilee.

Mulla on ny menossa viiminen vapaa, huomenna alkaa taas neljän päivän työputki, tuplavuorot joka päivä, että kotona ei tarvi käyä ku nukkumassa. Perjantaina otettii parit kaljat työpäivän päätteeks ja meijä pääkokki innostu heittään läppää ja ihan kuset housussa nauroin. Huumori on sitte aina nii hyvää, ku se kohdistuu johonki muuhun ku itteen. Tällä kertaa se heitti läppää meijän ei niin hyvistä kokeista. Yks kun on sellanen juntti, joka ei osaa oikei mitää, mutta käyttäytyy ku ois headchef. Yks on pilvessä jatkuvasti ja aivan turisti keittiössä. Lisäks se on laiska. Yks taas on tappavan hidas ja täysin toivoton. Sitte on tää puolalainen kokelas, jonka ulkonen habitus saa jo hymyn huulille, puhumattakaan sen kokinhatusta. No siinä sitte suunniteltiin, että laitetaan tää awesome foursome samaan aikaan keittiöön kiireisenä perjantai-iltana ja kamera sinne ja sitte me loput istutaan yläkerran valvontahuoneessa juomassa kaljaa ja kattomassa miten ne siellä pärjää. näistä kokeista ku kolme on sellasta, että ne luulee tietävänsä kaiken. Lisäks tää juntti ei oo mikää kamalan nokkela, joten se ku tajuaa, että se on näitten tulokkaitten kans yksin keittiössä nii ei se kaksi mitää ratkasua tilanteensa ja sen maailma ihan romahtaa. Lisäks se on ollu töissä tuolla 8 vuotta ja se on vähä pakkomielteinen ja kaavoihin kangistunu. Ny se on ollu pois 3 viikkoo ku se sai muksun. Tällä välin me ollaan siirretty toisen mikron paikkaa ja yhet lautaset on siirtyny eri paikkaan. No sillähän menee varmaan viikko toipua tästä täysin uudesta järjestelystä. Näitä kaikkia pohtiessa ilta mukavasti vierähti, sitten otin viä parit meijän tarjoilijatyttöjen kans ja kotiin nukkumaan, ku oli tuplavuoro tiedossa lauantainaki. Nii ja kahviakin alan jo osata tehä. Tein parina päivänä meijän pubin omistajallekin. Kysyin ekana aamuna että ookko varma että haluat. Se sano että joo, ja perseelleehän se meni. Tein uuen ja seki meni käteen ja päätin et ihan sama. No seuraavana päivänä sitte kysyin että haluakko että teen sulle samalla. Pubi oli täynnä kantiksia sillo ja siinä sitte joku kysy jotain mun kahvinkeittotaidoista, nii siinähän se omistaja sitte totes kaikille että mun eilen tekemä kahvi oli absolut shit. Mutta kerto kuitenki että harjottelen vasta ja siinä samalla sitte tein sille sen letten ja se onnistu ja tuli kehuja. Hiljalleen alan oppimaan. Nyt jopa tiiän mitä eroa eri kahveilla (flat white, latte, cappuccino lähinnä) on. Se on vissii aika olennaista. :D

Vapailla on ollu rattosaa. Sunnuntaina oli peli, pelattiin paras peli tähän mennessä, tasuri 0-0 ja vihdoin mulle löyty hyvä kaveri siihen keskikentälle. Ihan dominoitiin sitä aluetta ja toivottavasti saadaan jatkossaki pelata yhessä. Mun kuntoki on kohentunu ja alan jo jaksaa vähä juostaki siellä kentällä. Eilen oli reenit, vaa oli vähän paikat kipeenä sunnuntaista, mutta onneks ei ollu mikää tapposessio.

Tänää sitte päätin liittyä mun lähimpään kirjastoon. Oon jo kahen muun kirjaston jäsen, mutta ku muutan yhtenään nii taas piti hankkia uus jäsenyys. No ku menin sinne nii olin ihan taivaissa. Nii paljon kaikkee saatavilla. Kaikki maailman lehet, uusimmat dvd:t, kaikkia hyviä kirjoja... No koska mulla ei ollu millä todistaa mun kotiosote, nii sain lainata vaan kaks juttua kerralla. Päädyin robbie williamsin biographyyn ja nurse jackien toiseen tuotantokauteen. No nyt on taas lukemista ja kattelemista. Sitte menin kaverille, sille ex-kämppikselle, hengaileen ja kattomaan frendejä, ku niitä tulee aina kaks jaksoo arkena klo 6.30. No menin jo neljältä, sitte viieltä päätettiin kävellä pizzahutiin hakeen pizzat frendien seuraks, koska nii tehtiin joskus aiemminki, ku siellä asuin. No ku kello tuli 6.30 ni aloin selata kanavia ja muistin, että eihän siellä näy kaapelikanavat, eikä täten myöskään frendit. sitte muistin että ku viimeks syötiin pizzaa ja katottiin frendejä, nii se oliki kirjastosta lainattu koko tuotantokausi. No pizza oli kuitenki hyvää ja sen sijaan katottiin muita ohjelmia. Yhessä ohjelmassa haastateltiin maan pääministeriä, joka on käytännössä niiku presidentti täällä, koska se on maan ylin tyyppi. no Haastattelijat ja PM heitti läppää minkä kerkes ja haastattelija alotti kysymyksensä tyyliin "hey mate, what do u think...". Tässä vaiheessa mää vaa totesin, ettei suomessa kyllä poliitikot heitä läppää tollai, pilaile toisten poliitikkojen kustannuksella ja haastattelijat vittuile avoimesti toisen liikunnan puuttesta. No tähän kenialainen kaveri vaa totes et kenian entinen presidentti tanssi ja kiroili haastatteluissa. Että pieniä eroja maan välillä. Haluaisin kuulla, ku joku haastattelija kysys niinistöltä, mitä äijä, ookko käyny puntilla (ku taustalla pyörii video ku toinen yrittää vetää leukoja ja tippuuki maahan ku ei ees jaksa roikkua tangossa). Että tämmönen yksityiskohta maamme eroista. Tästäkin syystä kyllä tosin kallistun tähän rennompaan aussityyliin.

Tulevaisuutta ja jatkoja on tässä tullu taas kauheesti mietittyä, vaa en oo tullu viä lopputulokseen, ku on nii paljon mitä haluaisin tehä ja kokea, mutta samaan aikaan en voi olla kovin monessa paikassa. Tällä hetkellä aasian reissu ei kamalasti innosta, mutta ku se lähenee nii varmasti alkaa kuumottaan. Nyt vaa ootan että pääsen reissaamaan täällä ausseissa, enää n. 10 viikkoo odotettavaa. Haluaisin olla täällä kyllä pidempäänkin ja kehittää kokin taitojani, koska jatkossakin saatan ajautua keittiöön töihin. Oon kuitenki jo oppinu käyttämään veistä vähän ja siitä voi olla hyötyä ihan työn ulkopuolellakin. Siis kotikeittiössä, ei kaduilla. Ja ruoasta tiiän monta kertaa enemmän ku ennen tänne tuloa. Mutta näin siis tällä erää. Nii ja onnee kaikille kavereille jokka on tässä taannoin menny naimisiin, niitä tuntuu olevan facebookki täynnä. Ja hurraa helmarit, oon kovasti koittanu suomen pelejä täältä seurata ja kovasti oon tinnistä ylpee. Cheers!